landschapsarchitect met een brede blik
afkomstig uit het West-Brabantse zeekleipolderlandschap

Mirjam Koevoet is gefascineerd door het contrast tussen de snelle, dynamische stad en het ogenschijnlijk verstilde landschap. Haar fascinatie ontstond in haar jeugd, toen zij aan de stadsrand van Roosendaal struinde over braakliggende terreinen. In het West-Brabantse zeekleipolderlandschap zag ze de beweging: ruige natuur die her en der al ingekleurd was met nieuwbouwwoningen.

Na haar studie Landschapsarchitectuur in Wageningen werkte Mirjam Koevoet achtereenvolgens bij Buro Maas, Teun Koolhaas Associates en Paul van Beek landschappen. Omdat kennisoverdracht belangrijk voor haar is, is Mirjam sinds 1994 docent aan verschillende ontwerpopleidingen. In 2001 richtte ze één op één, stadslandschappen op.

Een ontwerp volgt bij Mirjam Koevoet altijd op een gedegen zoektocht naar de betekenis van een ruimte in de stad. Hoe beleven mensen de openbare ruimte en het aanwezige groen? En hoe past een specifieke plek binnen de context van de stad en het stedelijk landschap?

Mirjam Koevoet heeft met haar ontwerpen steeds een aangename verblijfsplek voor ogen. Voor haarzelf is het echter niet alleen het eindresultaat dat telt, ze geniet ook volop van het proces van mooi maken. Ook in haar vrije tijd ervaart ze dit, bijvoorbeeld in de volkstuin waar ze sinds 2009 menig weekend doorbrengt met haar vriend en haar zoontje.