zorgzame, groene ontwerper
afkomstig uit het stuwwallandschap in Noord-West-Duitsland

Opgroeiend in het stuwwallandschap van de Lüneburger Heide had Bärbel Böhling al jong aandacht voor de inrichting van het landschap. Haar groene vingers ontwikkelde ze in een eigen moestuin. Haar interesse in ontwerpen en in landschappelijk groen bracht Bärbel Böhling uiteindelijk op de Fachhochschule in Osnabrück, waar ze Landespflege studeerde: landschapsarchitectuur.

Bärbel had al voor verschillende bureaus gewerkt toen ze in 2003 in contact kwam met Mirjam Koevoet, die haar vroeg om voor één op één te komen werken. Dat beviel zo goed dat Bärbel in Nederland is gebleven. Sinds 2010 woont ze in Castricum, met haar vriend en twee kinderen. Met het duingebied binnen handbereik en bij haar huis een eigen tuin (met moestuin!) komt Castricum dicht in de buurt van de landelijke omgeving die Bärbel zo lief is.

Bärbel Böhling ontwerpt aan de buitenruimte met een gevoel van verantwoordelijkheid. Ze wil buitenruimtes ontwerpen die mensen inspireren tot zorgzaamheid. Zelf besteedt ze veel zorg aan groene ontwerpmiddelen, met de bedoeling dat de beplanting nog decennialang kan blijven staan.